Valorització de proteïnes de baix valor comercial procedents de sub i co-productes d’escorxadors de porcí
El principal objectiu del projecte és obtenir proteïnes a partir d’òrgans porcins que tenen un baix valor comercial però, que per les seves propietats funcionals i d’alt valor nutritiu, poden ser útils com a ingredients per a la indústria alimentària.
Pel que fa als objectius específics, són:
- Optimitzar la tècnica per separar les fraccions proteiques i eliminar l’off flavor de les vísceres.
- Caracteritzar les fraccions proteiques: estabilitat, composició química i funcionalitat.
- Determinar quines són les condicions òptimes per formar un extracte ric en Zn-protoporfirina (ZnPP) i utilitzar-ho com a pigment alimentari.
- plicar tecnologies enzimàtiques, alta pressió hidrostàtica i extrusió, per millorar les funcions de les proteïnes i desenvolupar texturitzants de proteïna amb aplicacions com a ingredients d’alt valor nutritiu i funció tecnològica per als productes carnis.
- Desenvolupar productes carnis que incloguin els ingredients anteriors.
- Determinar l’actitud dels consumidors.