Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers que emmagatzemen i recuperen informació quan navegues. Amb el seu permís, Vall Companys utilitzarà cookies amb finalitats analítiques i per mostrar-publicitat personalitzada amb base a un perfil elaborat a partir dels seus hàbits de navegació. Podeu fer clic al botó "Consentir cookies" per atorgar-nos el seu consentiment perquè portem a terme tot el processament prèviament descrit o pot rebutjar totes les galetes fent clic al botó "Navega sense cookies".
Pot consultar la nostra Política de Cookies i canviar les seves preferències abans d'atorgar o negar el seu consentiment.

Navega sense cookies

EMBOT-ITS. Utilització de tecnologia avançada i gestió de Big Data per a optimitzar assecadors d’embotits i curats

El projecte EMBOT-ITS ha obtingut un ajut de Grups Operatius del DARP 2017. La resolució, que atorgava l’ajuda as projectes pilots innovadors, va publicar-se el 6 de juny de 2018.

Descripció del projecte

L’objectiu d’EMBOT-ITS és millorar l’eficiència del procés de curació d’embotits, tot fent ús de l’analítica avançada de dades i sistemes intel·ligents d’ajuda a la decisió. Amb això, es vol estudiar, monitoritzar, modelitzar i aplicar estratègies de control que permetin optimitzar el procés d’assecatge d’embotits: reduir el temps de curació i aconseguir que les minves en els productes siguin homogènies.

Les fites tècniques que es desprenen de l’objectiu general són:

  • Avaluar els processos productius interns de les empreses càrnies, que tinguin un vincle amb l’assecatge dels productes carnis. Quan es pugui, s’avaluaran també els processos externs.
  • Identificar variables que puguin afectar en els processos d’assecatge i estudiar les dades relacionades per a la modelització d’aquest procés.
  • Instal·lar dispositius electrònics per a la identificació dels actius dins els assecadors.
  • Instal·lar sensors per obtenir informació per optar a una millor modelització del problema d’assecatge d’embotits.
  • Crear un sistema d’ajuda a la decisió per a planificar i organitzar el procés d’assecatge en assecadors de productes carnis curats.
  • Millorar el procés de fermentació i assecatge dels productes carnis curats.
  • Assegurar la qualitat final del producte, tot reduint les minves i la matèria excedent.

El projecte, que s’executarà fins al setembre de 2020, compta amb els següents participants:
Beneficiaris
Equip tècnic i investigador
Coordinador
Splendid Foods SAU (líder)
PATEL SAU
Fundació Eurecat
Delsvs ADA SL
INNOVAC

Finançament
Pressupost d’execució
 
Ajut
 
Sol·licitat
Concedit
Sol·licitat
Concedit
212.000,00 €
212.000,00 €
152.000,00 €
152.000,000 €

Amb la col·laboració de:
Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural
Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural